Thursday, November 8, 2012

NAK TAHU PASAL EMAS


salam para sahabat sekelian,
Tentu ramai dari kita yg keliru dan takut nak beli emas, terutamanya yg baru nk bermula disebabkan kes2 comp skim pelaburan emas yg kena serbu dengan BNM bru2 ini..
kat sini kami kongsi rahsia EMAS dgn anda. more info klik link ni ye.. 
Nak tahu pasal Emas? Klik Sini!

Wednesday, October 31, 2012

SF BEAUTY KINI RAHSIA KEJELITAANKU



SF Beauty Produk murah yang diyakini ramai

SF beauty penemuan daripada sumber semulajadi utk rawatan kulit yang ringkas bagi menyerlahkan kecantikan semulajadi. SF beauty bertindak meningkatkan metabolisma kulit dgn penjanaan sel-sel baru, merencatkan proses penuaan, mengurangkan garis-garis halus, menambahkan ketegangan kulit dan mengekalkan kelembapan semulajadi agar kelihatan muda sentiasa.

Sf beauty merupakan produk daripada Kelantan yang dijual secara perseorangan. Ia tidak dijual di mana-mana kedai atau salon kecantikan. Namun keberkesanannya membuatkan permintaan semakin tinggi saban hari. Mengikut pengasas produk, kini permintaan mencecah 4000  set untuk setiap minggu. Sf beauty boleh didapati melalui pengedar yang sah dan juga boleh diberi secara online melalui kami. Jangan risau berkenaan status KKM dan ketulenanya, kerana kami merupakan stokis utama SF beauty di bawah seliaan pengasas sendiri.

SF beauty terdapat 2 packaging yang berlainan iaitu bekas kaca dan juga plastik. Bekas kaca adalah untuk dipasarkan dikalangan orang-orang kenamaan dan tertentu sahaja. Ini adalah kerana pengguna sf beauty adalah terdiri drp beberapa golongan termasuklah golongan kenamaan. Namun pengguna tidak perlu risau kerana ia adalah produk yang sama. Terpulang kpd anda mahu yang bekas kaca atau plastik. Tapi kami dimyshop2u memilih bekas plastik untuk dijual supaya memudahkan proses pengbungkusan dan penghantaran.

Mengandungi Vitamin E utk merawat muka dengan menghilangkan jerawat,jeragat,bekas jerawat, mengecilkan pori-pori serta mencerahkan kulit muka anda.

(bagi yang kulit berjeragat dan pigmentasi sangat lah di syorkan)

Kelulusan KKM


SF beauty telah mendapat kelulusan KKM. Anda tidak perlu meraguinya kerana tiada bahan merbahaya dalam produk ini. Boleh semak status kkm dengan Biro Pengawalan Farmaseutikal.

SF beauty Soap : NOT 110600593K
SF Day Cream : NOT 110600594K
SF Ninght Cream: NOT 110600595K
Panduan Penggunaan 

- cuci muka dengan sabun 2 kali sehari
- gunakan krim malam pada malam hari
- gunakan krim siang pada siang hari(sbg pelindung uv)
jika awal penggunaan muka terasa pedih, hentikan penggunaan krim malam tetapi teruskan dengan krim siang dan sabun. selepas 2,3 hari gunakan semula krim malam.

Antara kesan awal yang biasa ialah rasa gatal di tempat yang bermasalah dan pengeluaran minyak berlebihan(biasanya kesan ini hanya sementara dan akan beransur kurang). Kadang kala bagi kulit yang kurang mendapat penjagaan sebelumnya akan berlaku sedikit penggelupasan HALUS di bahagian bermasalah.

Berapa lama kesan??

1- 3 minggu sudah nampak kesanya. kulit akan mendapat kelembapan semulajadi.

TRIAL SET/SET PERCUBAAN

Set Lengkap 3 in 1 mengandungi : SF cream siang (7g) SF cream malam (7g) SF soap vitamin E(1/3 ketul)
Harga : RM79.90
Harga Kami RM73
 (kulit normal)

Set Lengkap 3 in 1 mengandungi : SF cream siang (7g) SF cream malam (7g) SF soap vitamin C(1/3 ketul)
Harga : RM79.90
Harga Kami RM73 
 (kulit sensitif)


SET LENGKAP/SET BESAR


Set Besar kulit sensitif

Set besar mengandungi : cream malam (15g) cream siang (15g) dan beauty soap
Harga: RM124
Harga Kami RM105

Set besar untuk kulit normal


Set besar mengandungi : cream malam (10g) cream siang (10 g) dan beauty soap
Harga: RM100
Harga Kami RM 85
LOOSE PACK

SF Day Cream
Harga: RM49.90
Harga kami : RM38


SF Night Cream
Harga: RM49.90
Harga kami : RM38

SF beauty soap vitaminC Harga : RM44.90
Harga kami : RM38
Boleh juga dibeli secara loose pack



SF beauty soap vitamin E
Harga : RM 39.90
Harga kami : RM38



SF cream 2 in 1: Cream siang(15g) cream malam(15g)
Harga : RM79.90
Harga kami: RM 68



Produk ini tidak MENIPISKAN dan MEMERAHKAN kulit muka . Ia membersih kulit secara SEMULAJADI.

Untuk kulit yang sensitif dan berpenyakit tidak digalakkan mencuba. Terutamanya kulit yang alah pada bahan-bahan kosmetik. Sila sms terlebih dahulu sebelum mencuba. Saya akan terangkan kesan penggunaan.



TESTIMONI SF BEAUTY


Mengikut kata Hidayah, beliau mempunyai masalah jerawat dan parut jerawat. sudah banyak produk yg telah dicuba dan Alhamdulillah dia serasi dengan Sf beauty.

Testimoni 2 SF beauty







Masalah jeragat/pigmentasi, setelah 10 hari menggunakan Sf, jeragat semakin berkurangan dan kulit muka lebih flawless.

Testimoni 3

ulit kusam dan tidak sekata, setelah hampir sebulan menggunakan sf beauty Alhamdulillah kulit sy sudah cerah dan warna kulit sekata.

Testimoni 4
Telah menggunaan sf beauty selama 15 hari. kredit kepada kedai papa atas testimoni ini.


UNTUK PESANAN DAN MAKLUMAT LANJUT SILA HUBUNGI /SMS AYU DI NO TEL:0195720525
ATAU FB: KEDAIAYU@YAHOO.COM
EMEL: AIU0909@GMAIL.COM


sewa barang perkahwinan murah di sini


Assalamualaikum kawan2..
hampir 2 minggu sj lg sekolah akan bercuti panjang, jadi seperti kebiasaannya pasti ada kawan2 yang akan naik pelamin dan skrg ni tentu sedang sibuk menyediakan barang2 perkahwinan yg masih tak cukup2 lagi kan.. jadi jgn risau kalau masih mencari2 dan tak sempat nk ke kedai tu, boleh tengok kat sini mana lah tahu ada barang yang dicari jadi kawan2 boleh lah sewa dengan saya, I/Allah saya sedia membantu.
Mungkin juga ada utk tambah mana yg kurang, maklumlah sikit2 brg pun kalau nk beli duit juga kan. jom tengok barang apa yang ada utk kalian sewakan, sangat murah dan berbaloi untuk raja sehari anda ye..



7 bekas hantaran: Gabus siap renda dan list warna tema purple
RM 50 


9 pcs alas dulang 16" x16 " (purple) RM 40)


pahar cucuk bunga telur RM 8 (2 unit)

dulang hantaran berkaki (RM 25 untuk 3 unit)

 ****************************************************************************
ok kat bawah ni utk sewa pakej lengkap baju pengantin perempuan tema PURPLE atau  MERAH +putih 
Baju pengantin Perempuan Purple berlabuci + VEIL Purple (RM  350) * free bunga tangan
saiz S/M (kalau berminat boleh bagi ukuran )
baju ni baru je sekali pakai di hari bahagia ku bulan Mei lepas. masih baru lagi. sesuai untuk majlis bertandang atau memotong kek juga

crown putih  + veil labuh purple (RM 40)


ok kat bawah ni utk sewa pakej lengkap baju pengantin perempuan tema MERAH +putih 
baju pengantin perempuan merah ada layah di belakang  saiz M /L + veil merah + anak tudung RM 380 saja *free bunga tangan

bole tengok gambar sisi baju di bawah ini ye untuk gambaran baju. baju adalah dalam keadaan baik saya  hanya pakai sekali aja di hari persandingan ku sebab saya tempah baju sendiri tak sewa kat butik sebab nk simpan untuk kenang-kenangan,  so i very2 love this weeding's drees 

                                                   














sape2 yg berminat nk sewa, bgtau ye.. boleh call/sms saya 0195720525 atau emel saya aiu0909@gmail.com atau fb saya di ayu zali





Thursday, January 5, 2012

aku & kedewasaanku

Hari ini dah masuk 6 hari aku melangkah ke thn 2012. pastinye thn ni menjadikan aku lebih matang melalui hari2 mendatang. jdkan setiap yg bakal berlaku sbg cabaran hidup bukan halangan utk meneruskan hidup.
semoga langit biru ditahun ni bertambah cerah dari thn sebelumnya utk ku menggapai bintang yg bergemerlapan yg selama ni hanya mampu dipandang di waktu malam. InsyAllah.

Tuesday, December 27, 2011

citer myvi ngn tayar thn barunye

Pg td tgah drive g opis tayar kiri dpn pancit ats hway 309.1 km mean dlm 800 m nk kuar tol Kajang.
Gara2 speed potong wira marron tu bawa santai je dari tengah aku potongla msuk kanan pas tu rasa gelong lain mcm aja dari link kanan sekali aku terus ke link kiri nasib bole lepas trus tayar kiri sblh depan berrasappp. alamak apa dh jadi.. aku trus ke bahu jalan dan stop keta bg lampu emegency la. Tgok tyr siap berlubang 2 tmpt. mmg btol2 berbaloila guna sampai titisan terakhirr.
then call plus peronda, dlm 10 min dorang sampai. tukar tayar spare. pastu trus g bbb sek 15 ganti 2 bj tyr baru. good year sebiji dpt rm 185 lps tawar hrg asal dia bg rm 195. so ngn balancing total rm400. tunggu sejam gak la baru siap. aku g sarapan sume pastu balik umh hantar tayar 2 biji tu sampai umh opis cal suh sign opsyen pencen lak kena hantar be4 12 tghari emm mana smpt. .. 10 min kt umh gerak g opis.

ni kira2 masuk 2x la myvi tu dpt tayar baru. last since 2008. mau xnye mmg dh sampai masa la jgka hytnye. pasni mau tkr tayar blkg lak erm apa mcm mana mau bikin ?? thn baru ni 2012 tkr yg blkg lak sbb yg tu pun sama je mcm yg dpn sblm ni.. xnk la xkan bonus thn ni nk jamu myvi aje, so stresss now...

Monday, December 5, 2011

Menjelang 2012

Bahang thn baru kian deras terasa debarannye. tahun 2012 bakal membuka lembaran baru dlm hidupku dan bakal menerima kerja-kerja harian yg makin bertmbh dan pasti bakal diuji lg. semoga aku tabah dan dpt menerima amanah/tanggunjwb yg diberi dgn baik hendakNYA. bkn maksud mengeluh tp hanya sebagai menjadi peringatan kepada diri sendiri supaya lebih berhati2 dgn tindak tanduk yg bakal dilalui serta dinilai oleh mereka nnt. moga ini menjadi bekal utk aku terus mara dan  bersemangat di thn 2012. Igt 2012 bkn lg tahun spt sblmnya..

Wednesday, November 16, 2011

AWAS: SINDIKET MELARIKAN KERETA DI STESEN MINYAK

Sekadar nak kongsi dgn semua. semalam saya lunch dgn ADH security kt sini. Hari sebelumnya dia ada cakap dgn saya, "jom balik dah pukul 6". Semasa kami makan, tiba2 dia tanya,"semalam ingat tak saya ckp saya nak balik pukul 6". Dia pon memulakan cerita. Sebaik meninggalkan Giant Nusa Bestari beliau ke stesen minyak Petronas berdekatan utk mengisi minyak. Semasa sedang mengisi myk, datang sebuah kereta Honda Accord yg nampak masih baru dibeli datang ke sebelah pam tempat beliau mengisi minyak. Pemandu keluar dari kereta menuju ke kaunter pembayaran tanpa mematikan enjin memandangkan terdapat penumpang wanita di dalam kereta yang mungkin isteri beliau. Di belakang kereta tersebut datang sebuah Gen 2 dinaiki 3 lelaki berbangsa Cina. Sebaik lelaki tersebut meninggalkan kereta dgn enjin yg tidak dimatikan, salah seorang lelaki dari kereta Gen 2 tadi tiba2 menerpa ke arah kereta Honda Accord yg ditinggalkan dan terus memecut kereta meninggalkan stesen minyak dgn diekori kereta Gen 2 dari belakang.

Keadaan stesen minyak pada ketika itu penuh dgn pelanggan dimana tidak ada satu pon pam yang kosong, tetapi tidak seorang pon tampil membantu kerana masing2 sibuk memegang nozel (sekarang kebanyakan stesen minyak layan diri). ADH Security tadi juga tak mampu berbuat apa2 kerana beliau menaiki motosikal. Sebaik seelsai mengisi minyak beliau keluar menuju jalan balik & melalui simpang 4 yg ada traffic light di hadapan Giant Nusa Bestari. Beliau lihat ramai org berkerumun & saksi menyatakan ada seorang wanita telah terjun dari sebuah kereta berlumuran darah di atas jalan. ADH security tersebut kemudian kembali ke stesen minyak utk mengambil pemandu Honda Accord tadi & membawa ke tempat di mana wanita tersebut kemalangan dan sudah pengsan. Ada kemungkinan wanita tersebut bukan terjun tapi ditolak keluar oleh lelaki yang melarikan kereta tersebut. Kepada semua, berhati2lah bila mengisi minyak kereta.

Arahan utk mematikan enjin semasa mengisi myk perlu dipatuhi. Kunci kereta semasa meninggalkan kereta utk membuat pembayaran. Jika ada penumpang lain didalam kereta, minta mereka kunci kereta dari dalam. Ini yg saya & kawan2 dah praktikkan sejak dari dulu. Kita mungkin bukan sahaja kehilangan kereta tetapi org yg kita sayang. Bayangkan kalau yg di dalam kereta itu anak kecil. Apakah yg mampu mereka lakukan. Kalau tak dihumban keluar dari kereta mungkin dijual kpd sindiket penjualan organ. Mungkin jd pengemis. Sekian, harap sebarkan.